Catering biurowy to usługa, do której przekonuje się coraz więcej firm. Dlaczego catering jest dobrym rozwiązaniem dla Twojej firmy?
Catering biurowy – kiedy warto z niego skorzystać?
Spędzamy w pracy znaczną część naszego dnia. Zwykle spożywamy minimum jeden, a nierzadko dwa posiłki w biurze. Okazji jest wiele. Zespół świętuje sukces i powstaje pomysł na uczczenie zwycięstwa pysznym wspólnym posiłkiem. Innym razem będzie to pracowity okres, kiedy to wielu pracowników zostaje po godzinach i przychodzi moment, kiedy wszyscy są potwornie głodni. A może konkurencja serwuje pracownikom catering śniadaniowy co nie pozostaje niezauważone i w Twojej firmie. Inwestorzy odwiedzają biuro i chciałbyś zorganizować spotkanie podczas lunchu i poczęstować ich smacznym lokalnym daniem. Pracownicy są znudzeni przekąskami z automatu i postanawiają zamawiać bardziej wartościowe jedzenie. Powodów jest mnóstwo, a rozwiązaniem catering biurowy.
Nie od dziś wiemy, że wspólne spożywanie posiłków łączy ludzi, również współpracowników. Każdy potrzebuje jedzenia, dlaczego więc nie oderwać się od biurek raz w ciągu dnia i spędzić trochę czasu wspólnie spożywając lunch? Jeśli masz napięty grafik, samotne spożywanie lunchu przy biurku nie będzie niczym złym, ale warto oderwać się od pracy na czas posiłku i porozmawiać na tematy niekoniecznie związane z obowiązkami zawodowymi. Wspólne posiłki poprawiają komunikację między pracownikami, wzmacniają relacje, budują zaufanie i koleżeństwo. Zwiększają również satysfakcję z pracy i korzystnie wpływają na wydajność po prawdziwej przerwie.
Ponadto, catering biurowy to zdrowa alternatywa dla masowo produkowanej przetworzonej żywności i niezdrowych przekąsek. Korzystnie wpływa na morale. Pokażesz jednocześnie, że Twoja firma ceni zdrowie i dobre samopoczucie pracowników poprzez dostarczanie zbilansowanych posiłków. Co więcej, wspólne spożywanie posiłków to dobra inicjatywa z punktu widzenia zachowania równowagi między życiem prywatnym a zawodowym.
Catering dietetyczny? Takie opcje również są dostępne.
Na co zwrócić uwagę wybierając dostawcę
Wybierając dostawcę zastanów się i sprawdź kilka kwestii. Ustal w jakim czasie będziesz potrzebował dostawy i czy restauracja będzie mogła się z tego wywiązać. Przemyśl ile osób obejmie zamówienie, czy ktoś cierpi na alergie pokarmowe lub ma określone preferencje żywieniowe. Zorientuj się z kim masz się kontaktować, gdy potrzebujesz zmienić coś w ostatniej chwili. Czy dana restauracja może zagwarantować jakość, określoną ilość, terminowość? Podobne czynniki powinniśmy rozważyć wybierając dostawcę cateringu dla pracowników budowlanych.